Ξυλοπερπατήματα

Το ελληνικό blog για τα ξύλινα δάπεδα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν το τρίψιμο-γυάλισμα του δαπέδου μας

Αρκετά χρόνια μετά την εφαρμογή του ξύλινου πατώματος (το πόσα ακριβώς εξαρτάται από την χρήση που έχει υποστεί), παρατηρούμε σημάδια στο πάτωμα όπως θαμπάδα, γρατζουνιές, χτυπήματα κ.ά.

oak_extra

Δρυς extra που χρειάζεται επειγόντως ξύσιμο & γυάλισμα

 Όλα δείχνουν πως το πάτωμά μας χρειάζεται φρεσκάρισμα.

    Ευτυχώς, ένα τυπικό ξύλινο δάπεδο μας προσφέρει την δυνατότητα να το τρίψουμε 4 ή ίσως και 5 φορές κατά την διάρκεια της ζωής του.

   Έτσι,   εάν ζούμε σε ένα σπίτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα παλιό, καλό είναι να δώσουμε στο πάτωμά μας άλλη μία ευκαιρία.

Για ποιο λόγο; Για να αποκατασταθεί η αρχική εμφάνιση του ξύλου και να λάμψει, για να καλύψουμε τις ζημιές που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, για να αλλάξουμε το φινίρισμά του, για να το ζωντανέψουμε στο χώρο.

Ποιός θα αναλάβει να κάνει αυτή τη δουλειά;   Ένας επαγγελματίας πατωματάςΨάξτε στο Χρυσό οδηγό ή στο Google, ρωτήστε γνωστούς, φίλους, γειτόνους και βρείτε τεχνήτες που κάνουν ΜΟΝΟ αυτή την δουλειά.   Μετά τηλεφωνήστε τους και ρωτήστε τους:  (1) Μπορούν να έρθουν από εκεί να δούν το χώρο σας;  (2) Πόσο καιρό κάνουν αυτή την δουλειά;  (3) Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιήσουν, τους ανήκουν ή θα τα νοικιάσουν:  (4) Χρησιμοποιούν μηχανήματα νέας τεχνολογίας που δεν σηκώνουν πολλή σκόνη;  (5) Τι βερνίκια χρησιμοποιούν;  Προσπαθήστε να δείτε όλους αυτούς που απάντησαν ικανοποιητικά και τελικά εμπιστευθείτε μόνο τον καλύτερο. 

Xysimo

Ξύσιμο ξύλινου δαπέδου με μηχανή νέας τεχνολογίας

Ποιόν να ΜΗ προσλάβω;   Τον εαυτό μου.  Αρκετοί από εμάς, έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε πως έχουν τρίψει και γυαλίσει  τα δικά τους πατώματα.  Αν μάλιστα πιάνουν και λίγο τα χέρια μας σε συνδυασμό με την οικονομία που ίσως κάνουμε, η ιδέα του να το κάνουμε μόνοι μας  γίνεται όλο και πιο ελκυστική μέσα στο μυαλό.  ΛΑΘΟΣ!  Είναι αδύνατο να κατεφέρουμε επαγγελματικό αποτέλεσμα με ερασιτεχνικές εφαρμογές και νοικιασμένα μηχανήματα.  Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να σπαταλήσουμε χρήματα.  Γιατί σίγουρα θα τρέξουμε στο τέλος να φωνάξουμε κάποιον ειδικό.  Και τότε το κόστος θα είναι διπλό. Γιατί θα πρέπει πρώτα να διορθώσει τις ζημιές που κάναμε (εάν τα καταφέρει πλήρως).  Διπλή δουλειά, διπλό κόστος, απίστευτη ταλαιπωρία.   

Πόσο χρόνο να υπολογίζω πως θα χρειαστώ;   Περίπου μία & μισή μέρα για κάθε δωμάτιο.    Σκεφθείτε πως το δεύτερο χέρι βερνίκι γίνεται συνήθως 12-24 ώρες μετά από το πρώτο.  Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται κυρίως από την θερμοκρασία & την υγρασία του χώρου.  Το καλοκαίρι ή σε χώρο που λειτουργεί η θέρμανση, τα βερνίκια στεγνώνουν πιο γρήγορα . 

Πότε είναι η καλύτερη εποχή;   Πάντα.   Μπορούμε να ξύσουμε και να βερνικώσουμε το πάτωμά μας όποια εποχή επιθυμούμε.  Η σύνθεση όλων των σύγχρονων βερνικιών δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ή από τις χαμηλές θερμοκρασίες.   Αλλά, εάν σχεδιάζουμε να βγάλουμε τα έπιπλα στο μπαλκόνι και όχι να τα μεταφέρουμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο, τότε θα πρέπει να αποφύγουμε τις βροχερές μέρες.

parquet

 

 

One comment on “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν το τρίψιμο-γυάλισμα του δαπέδου μας

  1. Παράθεμα: Πριν & μετά το … retouche!!! | Ηρακλής Στρατής

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πληροφορίες

This entry was posted on 01/01/2014 by in Ξύσιμο-Γυάλισμα (πριν - μετά).

Πλοήγηση

Ηρακλής Στρατής

ΕΦΑΡΜΟΓΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤHΡΗΣΗ ξύλινων πατωμάτων & laminate

Αρέσει σε %d bloggers: